Ga direct naar...

» Welkom

» De Huttenkamp

» Het Gastenverblijf

» De Omgeving

» Fietsen

» Tarieven

» Neem contact op

» Ons Gastenboek

» Reserveren» Interessante links
De OmgevingDe Huttenkamp ligt net buiten de bebouwde kom van het Veluwse dorp Loenen, in een stiltegebied aan de rand van het bos. Vanaf De Huttenkamp kunt u dus direct uitgebreide wandelingen en fietstochten maken in een variërend bosgebied (vlakbij De Huttenkamp kunt u fietsen huren). Bovendien ligt Loenen heel centraal ten opzichte van verschillende verrassende dorpjes, gezellige (winkel)steden en vele leuke attracties. Kortom, er is voor ieder wat wils in de omgeving van de Huttenkamp.


Afstanden tot de leukste winkelsteden en -dorpen:

Leuke plaatsen om te bezoeken zijn ook: Doesburg, Lochem, Uddel en Hoog Soeren. 
De natuur van het Veluwe massief:

De Huttenkamp ligt midden in een schitterend gebied, met natuurgebied de Loenermark, het Loenense Bos, de Loenense Waterval en de Imbosch letterlijk om de hoek. Wanneer u de poort van De Huttenkamp uitloopt, bent u binnen 2 minuten in het bos. Ideaal voor het maken van rustige wandelingen in de fraaie natuur.
Tevens heeft dit gebied veel mogelijkheden voor het maken van interessante fietstochten; goed bewegwijzerde routes lopen door de mooiste plekjes in de omgeving.


De IJsselvallei:

Op ca. 10 km. afstand ligt de IJssel met goede recreatiemogelijkheden tussen Arnhem, Dieren, Brummen en de Hanzesteden Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Kampen.
Een aanrader is ook het schilderachtige Bronkhorst; het kleinste stadje van Nederland dat per pontje over de IJssel bereikbaar is.


Voor golfliefhebbers:


De goed in de natuur harmoniërende 18 holes baan "de Scherpenbergh" ligt op slechts 1 km. afstand en heeft veel faciliteiten, waaronder een gevarieerd restaurant dat ook voor passanten toegankelijk is.

Andere golfbanen in de omgeving zijn:


Bezienswaardigheden en suggesties voor activiteiten:

- In Loenen:
Huifkartochten door de Loenermark, paardrijden, bezoek aan Kasteel Ter Horst, rit met de antieke stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij naar Apeldoorn of Dieren, Papiermuseum "de Middelste Molen" met de oudste nog in gebruik zijnde originele papiermolen op waterkracht.

- In Apeldoorn:
Paleis Het Loo, Museum Coda, Apenheul, Familiepretpark Koningin Juliana Toren

- In Arnhem:
Nederlands Openluchtmuseum, Burgers' Zoo, Nederlands Watermuseum, Nederlands Wijnmuseum

- Verder in de omgeving:
Kröller-Müller Museum te Hoenderloo, Auto- en Speelgoedmuseum The Gallery te Brummen, de Spelerij/ de Uitvinderij te Dieren, het Mosterdmuseum te Doesburg en de Kroondomeinen.